Rozès

A excelência dos nossos enólogos

Rozès's team of winemakers is made up of Manuel Henrique Silva and Luciano Madureira. As both senior technicians graduated from the University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD), by the only root oenology course existing in Portugal, they had the following path:

Manuel Henrique Silva

Technical Director

Graduated in Oenology, from the University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD), he did his curricular internship in a company in the Port Wine sector, where he exercised functions in Quality Control, in the Department of Enology, and was responsible for the Center of Winemaking. He also passed through the Cartaxo region and Bucelas, until he joined the ROZÈS, SA team in 1994.
His natural academic curiosity, his passion for knowledge and his technical demand in the production of Douro and Port wines, immediately led him to assume the role of Technical Director and Resident Oenologist at Rozès, being in charge of leadership of the technical team and bottling. The research and development work carried out in a team with Luciano Madureira, both in the field of Enology and in the field of Viticulture, and with the use of new winemaking technologies, has ensured the quality of our wines over these years, a fact evident by the distinctions and awards received.

Luciano Madureira

Director of Production

Graduated in Oenology, from the University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD), he conclued his curricular internship at Casa do Douro, after which he worked as an oenologist in the Douro Demarcated Region, until joining the ROZÈS team, SA in 2004.
His contagious energy, his capacity for innovation, work and determination are the essence that lead him to assume the roles of Resident Winemaker and Production Director. From a very early age, he realized the potential of Douro Wines and has worked hard on them, so that our Douros are, along with Port Wine, a brand image of the Rozès house. The research and development work carried out as a team, with Manuel Henrique Silva, both in the field of Enology and in the field of Viticulture, and with the use of new winemaking technologies, has ensured the quality of our wines over these years, patent for the distinctions and prizes received.

Jorgina Quintela

Assistente de Enologia e Responsável de Compras

Formada em Enologia pela Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (UTAD), com uma paixão ardente pelo mundo dos vinhos, traçou o seu percurso profissional através de estágios e experiências enriquecedoras que moldaram a sua carreira. A sua jornada iniciou-se com a formação de Licenciatura e Mestrado em Enologia na UTAD. Foi nesse período que desenvolveu uma curiosidade académica insaciável, sempre em busca de aprofundar os seus conhecimentos e habilidades na produção de vinhos. Efetuou o seu estágio curricular na Rozès, onde o aroma das uvas maduras e a atmosfera vibrante da colheita a cativaram. Além disso, explorou diferentes horizontes, desde a experiência internacional na África do Sul, na Darling Cellars, até à França, onde integrou a equipa da Vranken Pommery Production, em 2023.

A trajetória profissional na Rozès é marcada por um crescimento constante. No entanto, o que mais a apaixona dentro das suas variadas tarefas é o contacto direto com o vinho. É através dessa interação íntima que pode verdadeiramente expressar a sua paixão e dedicação a esta arte.

Graças ao compromisso com a excelência, trabalho de pesquisa e desenvolvimento realizado em equipa, com Manuel Henrique Silva e Luciano Madureira e, por fim, à utilização de novas tecnologias de vinificação, tem continuamente assegurado a qualidade dos vinhos produzidos na Rozès. Esta dedicação incansável reflete-se nas inúmeras distinções e prémios que têm recebido ao longo dos anos, solidificando o seu lugar de destaque no mundo do vinho do Porto e do Douro.